Notícies

La Fundación Tony Manero estrena nou disc i el regala a tots els seus seguidors per Nadal.

Aquest 2018 la Fundacion Tony Manero va publicar “Lugares Comunes”, el seu disc més íntim i familiar fins al moment. Per celebrar la bona acollida i l’amor rebut, els Manero han decidit regalar per Nadal als seus seguidors tot el disc remesclat.

Els “lugares comunes” del disc feien referencia a aquelles persones / experiències a les que tots estem exposats i que ens conformen: família, amics, amors…Per descomptat, aquests llocs comuns que tots compartim son particulars –propis- per a cadascun de nosaltres. Cada persona, cada ser humà, viu a la seva manera les seves relacions amb la família, els amics o els amors. De la mateixa forma, l’experiència comú o compartida d’escoltar una cançó es al mateix temps absolutament pròpia: tots escoltem la mateixa cançó, però cadascú l’entén a la seva manera. D’això va precisament aquest disc de remescles: de posar en mans de noms propis aquestes cançons “comunes” per que les transformin en “pròpies”, perquè facin la seva pròpia versió.

El resultat es “Lugares Propios”, un disc que extreu l’esperit Manero que potser quedava amagat en les versions originals: disco-house, electro-funk i hip hop sonen amb la intenció de posar a ballar als mandrosos que no es van animar a fer-ho amb “Lugares Comunes” en el seu format original. Amb l’ajuda d’amics, joves promeses i alguns components de la Fundacion Tony Manero amb l’uniforme de remesclador, aquestes noves versions aconsegueixen donar una visió fresca i inesperada de “Lugares Comunes”, fent-lo mes ballable i experimental sense perdre l’essència de les cançons ni de la banda.

El disc s’obre amb la relectura que Bearoid fa de “Lugares Comunes”, el tema que donava títol al disc. En mans d’aquest jove productor valencià, l’instrumental jazz funk de flaires brasilers es tenyeix de house amb el seu inimitable toc de pop electro. I just quan penses estar davant d’un altre peça de jazz house, Bearoid aconsegueix recargolar-lo encara una mica més i portar el tema a terrenys inesperadament euforitzants.

La segona remescla ha estat feina de Mandruka. La banda revelació barcelonina de modern funk agafa el funk de “Bruno & Mia” i el reforça amb la potencia de l’electro, enfosquint la harmonia i afegint-hi quilos de sintes en el procés. El resultat es probablement la peça mes divertida del pack.

“Antes De Que Te Olvides De Mi” era en la seva versió original la cançó amb mes component pop de “Lugares Comunes”. En aquesta ocasió es Badimusic (a.k.a. Alex Badia), el jove teclista que la Fundación ha incorporat a la seva formació aquest any, l’encarregat de re imaginar el tema convertint-lo en la perfecta cançó pop per a milenials. Piano-pop emotiu amb bases trap i les justes dosis de virtuosisme. Una veritable sorpresa.

Thompson es l’alter ego de Javier López, dj, productor, periodista musical i home als comandaments del segell Sunshine Dominoes. La seva remescla de “Beibi” aconsegueix donar un tomb inesperat al tema convertint-lo en un inapel·lable tema disco-house. Amb l’aportació a la guitarra del propi Lalo López per acabar d’arrodonir-la, aquesta remescla supura elegància i glamour per tot els seus pors.

El hip hop orgànic d’”Algoritmo” passa pel filtre remesclador de Miguelito Superstar que el carrega d’aromes dub i l’acosta al Bristol de mitjans dels 90 aportant el moment mes fosc del disc que serveix de perfecte meridià abans d’encarar la resta de les produccions.

Manero Sound System es el projecte nu-disco amb el que Lalo López, Miguelito Superstar i Marçal Muñoz donen llibertat absoluta al seu vessant mes electrònic. La fusió de disco-funk amb ritmes programats ha donat com a resultat una sèrie de directes èpics en el darrer parell d’anys i aquesta es la seva primera producció discogràfica: una lectura de l’himne nostàlgic “La llama” que busca recrear sonorament els paisatges que evoca la lletra: “cuando eramos reyes”.

“Beibi” ha estat una de les cançons mes ben rebudes del disc, i això s’ha traduït en que dos remescladors s’han decidit per ella amb resultats tan diferents entre si que valia la pena compartir-los ambdós. Viktor Pizza es productor d’Extraño Weys, una de les formacions de hip hop amb mes personalitat que han sorgit a Catalunya els darrers anys, a més d’un beatmaker compulsiu. La seva remescla de “beibi” manté la pulsió de l’original però l’acosta a una mena de hip hop abstracte que recorda a noms com Jay Dee o Madlib. Una peça de neo-soul que faria les delícies del mateix d’Angelo.

La darrera remescla ha estat obra de Sr. Chen, el productor de Rubí, membre de la Factoria del Palo, ha deixat la seva empremta sònica en feines per Toteking, Elphomega, Izah o Tremendo i aquí aplica les seves tècniques al que va ser single de llançament del disc: “Sinquerer”. Després de passar pel seu filtre, el slow disco original es carrega de sintetitzadors modulars i petites mostres de veu que creen una atmosfera estranya i un tant claustrofòbica, però no per això menys ballable. Un trenca pistes de proporcions èpiques per tancar el disc.

En senyal d’agraïment als seus fans, i contaminant-se de l’esperit nadalenc, al disc es podrà escoltar i descarregar gratuïtament en algunes webs amigues en una mena de calendari d’advent digital. A partir del 13 de desembre cada dia es podrà obrir una finestreta des d’on escoltar / descarregar una nova remescla i gaudir del regal musical amagat al seu interior.

I a partir del 24 de desembre, a la web de la Fundacion Tony Manero, el disc complet en descarrega lliure fins el dia 8 de gener.

Aquí pots escoltar tots els remixes:

14 Desembre – Mondosonoro – “Algoritmo”

16 Desembre – ICat.fm Pista de Fusta – “Beibi”

17 Desembre – ICat.fm – “Lugares Comunes”

18 Desembre – Soulspain – “Bruno & Mia”

19 Desembre – Enderrock – “Antes de que te olvides de mi”

20 Desembre – EnlaceFunk – “La Llama”

21 Desembre – Clubbingspain – “Beibi”

Bones festes a totes i tots!