Notícies

REGGAE PER XICS TORNEN AMB ‘QUADERN DE BITÀCOLA’

Quadern De Bitacòla és el cinquè disc de Reggae per Xics, el projecte per al públic familiar de la banda The Penguins. Després de gairebé una dècada fent ballar petits i grans adaptant temes populars amb ritmes jamaicans, ara la banda consolida l’aposta engegada amb Ballant Damunt La Lluna i incorporen més temes propis que mai: n’hi ha vuit, per només quatre cançons adaptades del repertori tradicional.

D’aquesta manera, continuen construint un imaginari particular a partir de temes propis i alhora no deixen d’ arranjar el cançoner tradicional amb ritmes jamaicans. En aquesta ocasió, una de les versions que inclou el treball és l’adaptació d’un tema del projecte Càntut, patrimoni musical de tradició oral.

Potser enduts per la necessitat de fer pinya en un moment complicat com el d’aquest any, The Penguins ha fet un disc més coral que mai , amb més participació de tots els membres a l’hora de composar els temes. De fet, també per aquest propòsit d’intentar construir col·lectivament, en aquesta ocasió han gravat el disc a l’ estudi Pick’n’mix Estudio , del tècnic de so de la banda, l’Oscar Montesinos.

Enregistrat l’hivern del 2020, el resultat és un disc més madur, que proposa un viatge en vaixell travessant el mar amb la capitana i els seus nets. Un mar que també representa la immensitat desconeguda i per descobrir, com la vida mateixa, i un vaixell que també pot ser un espai on compartir i conviure amb un col·lectiu. A partir d’aquí la banda també planteja alguns temes amb reflexions sobre l’emergència climàtica, el valor de l’esforç o la reivindicació de la natura.

Amb el nou disc, arriba també un nou espectacle amb nou músics dalt de l’escenari, i una nova gira que arrencarà el 30 de maig a Cervera. Els concerts en directe són una de les característiques del segell Reggae per Xics, que atrapen el públic infantil des del primer moment i fan ballar tota la família.