LOS SAXOS DEL AVERNO

LOS SAXOS DEL AVERNO
Biografia

Des de les entranyes de l’inframon, s’escolta l’eco d’aquest endiablat combo saxofònic que segueix bufant amb força des de l’edició d’aquell Roasted Sinner, el seu primer disc. Avui ja compten amb tres nous singles més (‘Voodoo Shoes’, ‘Devil Inside’ i ‘Beatman’); un munt de concerts, reconeixements diversos (AIE, Girando Por Salas, Premios MIN…); i una legió de seguidors a les seves espatlles.

El presentador radiofònic Charlie Faber (RNE3) no va dubtar a titllar el seu darrer llençament com un “maravellós single des de la primera nota. Una cosa contagiosa i fresca, a la vegada que retro” i d’altres programes de referència internacional com ‘The Craig Charles Funk and Soul Show’ de la BBC6 ja han punxat la seva música. Dos dels seus temes sonen a la sèrie de Netflix Valeria, y capçaleres llegendàries com Ruta 66 han parlat d’ells como “una de les seccions de metalls més demandada del rock”, que ara decideix “fer el salt i repartir sofre pel seu compte”.

El so dels Averno parteix del R&B dels anys 50 y cuina a foc lent les seves pròpies cançons. Una mena de R&B cavernós, flambejat amb tocs llatins i altes dosis de rock que destrossaran les soles de les teves sabates abans que acabi cada concert. Potser alguna vegada ja els hagis gaudit en la seva faceta de secció de vents acompanyant artistes com en Julián Maeso, Pájaro, The Limboos o Vinila Von Bismark… pero no hauràs tastat les autèntiques flames dels Averno fins que no els escoltis en solitari.

En els seus concerts podràs ballar des de música original sortida de l’Averno, fins grans temes del R&B (Herb Hardesty, Freddy King…). Per fer-ho compten amb el bluesman galleg Adrián Costa (The Criers, Los Reyes del KO…) a la guitarra i la veu, els teclats del Chavi Ontoria (Shirley Davis, María Guadaña…), el baterista Miguel Benito “PT” (Gatos Bizcos, Xoel López…) i tota la familia saxòfónica: Dani Niño (Freedonia, The Limboos…), Ariel Brínguez (Irakere, Chucho Valdés…) i Luis Verde (Niño Josele, Jerry González…).

Sis grans músics que faran que et cremin els peus.