Los Mambo Jambo

Los Mambo Jambo
Biografia

El conegut quartet barceloní Los Mambo Jambo, format per Dani Nel·lo (Saxo), Ivan Kovacevic (contrabaix), Anton Jarl (bateria) i Dani Baraldés (guitarra), torna als escenaris reforçat per dotze músics – dues seccions de vent i una segona guitarra – fent així el so jambofònic més gran i potent.

Després de la primera gravació del format Arkestra el 2018 i la gira posterior, la banda va poder comprovar les enormes possibilitats d’aquest format expandit. Els Mambo Jambo es llancen a buscar una segona entrega entenent que una aventura d’aquestes dimensions no podia quedar-se en un sol disc i en una campanya de directes. El Gran Ciclón és un repertori perfecte per a l’Arkestra que combina temes de diferents èpoques del grup.

El procés de creació ha estat apassionant i ha involucrat tot l’equip de músics, tècnics i management de manera absorbent. Els Mambo Jambo es van tancar durant setmanes per treballar els arranjaments, que van ser desenvolupats per la mà experta d’Ivan Kovacevic. Després dels assajos amb tota l’Arkestra, van entrar a l’estudi al mes de gener sota la producció de Dani Nel·lo.

La portada realitzada per l’il·lustrador alacantí Adrián Bago és una bona metàfora de l’essència dels Mambo Jambo: enmig d’una gran tempesta, envoltat de raigs i trons, a l’ull del Gran Ciclón, un membre de l’Arkestra, aliè a allò que passa al seu voltant, brinda al públic amb el seu cocktail i somriu conscient de la seva anòmala situació.

En un moment d’incertesa i canvi del paradigma del mercat i de la indústria discogràfica, en un període socioeconòmic inestable, el quartet barceloní segueix fidel a les conviccions apostant per un àlbum d’11 temes propis, sabent que girar un espectacle amb una banda de 16 músics no només és possible, sinó absolutament excitant.

Amb el suport de l’Institut Ramon Llull