The Toasters

The Toasters
Biografia

Els continus booms de l’escena skatalítica als Estats Units es deuen en primer lloc a bandes tan extraordinàries com the Toasters, els que són sense cap dubte els pioners del gènere als Estats Units ( “Do not let the bastards grind you down” – Billboard Charts , gener 1997).

Aquesta és la raó per la qual aquest grup de Nova York ha estat essencial per l’ska en els EU durant els últims 25 anys.

The Toasters estan liderats pel guitarrista i cantant Robert “Bucket” Hingley, un britànic a l’exili, que també s’encarrega del segell discogràfic més important del ska a Estat Units, Megalith Records.

Girant sense descans per tot Europa, the Toasters han aconseguit tenir una legió de fans europeus, atraient a noves generacions i fent l’ska popular més enllà de la seva pròpia escena. El seu so dinàmic, conegut popularment com el “East Side Beat”, és la principal característica de l’ska a the Toasters com a música urbana: extraordinaris músics als vents, una secció rítmica imponent i la veu característica d’Bucket donen un toc especial a les cançons reggae i amb marcat accent jazzístic, així com a les clàssiques melodies del ska i del rock.