Si pensem en un músic alemany de ska mundialment famós, el nom té vuit lletres – clarament només hi ha una resposta possible: el seu nom és RING DING – Dr. Ring Ding!

Des dels inicis de la seva carrera el 1987, quan va formar part de la banda de ska de la seva ciutat com a segon cantant i trombonista, Dr. Ring Ding s’ha propagat l’ska a Alemanya com cap altre músic. El 1992 va formar Dr. Ring Ding & The Sènior Allstars i va aconseguir per primera vegada que l’ska tradicional jamaicà tingués l’atenció de tot el seu país. El seu disc de debut “Dandimite!” No només va esdevenir una referència a Alemanya, sinó que va aconseguir el màxim reconeixement mundial.

A part de les seves excursions per diferents gèneres com el Reggae, el Dancehall, el Jazz, la cançó francesa i fins i tot el Crossover ( “Ring of fire” al costat dels H-Blockx), Dr. Ring Ding ha col·laborat, tocat i fins i tot compost cançons amb totes les estrelles mundials d’aquest tradicional estil jamaicà: The Skatalites, Lee Perry, Derrick Morgan, Judge Dread, Llorer Aitken, The Pioneers, Rico o Dennis Alcapone, per anomenar només alguns.

10 anys després de la dissolució de Dr. Ring Ding & The Sènior Allstars, ha arribat el moment per a una “tornada als orígens”. Amb el seu Ska-Vaganza, el Doctor ha reclutat a una banda internacional composta de veterans companys i nous talents: Des de Barcelona, ​​La Freedom Street Band, des d’Alemanya Mathias Demmer de The Busters i Markus Dassmann de The Sènior Allstars, Genis Bou (Gramophone Allstars , Girona) al capdavant d’alguns experts del jazz com la cantant americana Stephanie K, el jove trompetista de Cadis Bruno Calvo, el vibrafonista Altfrid M. Sicking i el percussionista Markus Passlick. També és notable la presència de Doreen Shaffer (The Skatalites) per a un duet molt especial en la cançó “Do not give up”, versió en clau rocksteady del clàssic de Peter Gabriel.

Amb “Piping hot”, el Doctor he preparat una sopa súper picant: excel·lents cançons instrumentals i vocals escrites pel mateix afegides a adaptacions d’una cançó popular catalana ( “El cant dels Ocells”) i una altra alemanya ( “Freedom of thought” és una versió ska afro-caribenya de “Die Gedanken sind frei”). Tot això acompanyat per uns extraordinaris músics que comparteixen la passió pels ritmes “old school” amb el líder de la banda. El millor ska Tradicional.

Amb aquest nou disc, Dr. Ring Ding aconsegueix estar a l’altura del seu primer disc, “Dandimite”. Com llavors, el disc aquesta editat per Pork Pie, però en aquesta ocasió en una col·laboració amb el segell barceloní Buenritmo, en format LP i CD.