Quan obres una ampolla de bon rom envellit, pots sentir al mateix temps la tradició de les botes de fusta que han contingut altres alcohols i la frescor del nou líquid. Però és un cop provat el preuat elixir quan pots descobrir tota la destresa, mestratge i amor que conté aquell petit tresor de 70 centilitres que perpètua una manera de ser i una filosofia de vida. Aquesta sensació és la que t’envolta en escoltar per primera vegada “Together & amp; Free “, el primer disc d’Atenea Carter & amp; The Mighty Might. D’entrada, sents que Curtis, Martha, Aretha o Smokey són presents en cada acord i en cada melodia. Però també perceps als clàssics contemporanis com Sharon o Charles, i tota la tradició dels grans noms del soul de tots els temps.

Graduats en la universitat de l’Old School amb professors com Maxine Brown, Binky Griptite o The Impressions i amb una llarga trajectòria de concerts i quilòmetres en cada trast, tecla, embocadura i casc dels seus instruments, els músics de The Mighty Might fan una simbiosi perfecta amb la frescor, energia i sensibilitat d’Atenea Carter. I és que, amb la seva veu, Atenea Carter allibera un huracà i el controla al mil·límetre per dibuixar tota una línia melòdica que lliga cada cançó del disc, aportant la definició i consistència necessàries per arribar a la graduació idònia.

En definitiva, una barreja evocadora de l’època daurada del soul i la nova fornada d’intèrprets que hagués signat el millor dels mestres elaboradors de rom de les grans i tradicionals destil·leries ubicades al mar del Carib … o potser millor: què estan pròximes al riu Detroit o les que miren al riu Hudson.